CES 2020 was een grote voor Samsung. Het kondigde een zwenking van 8K en een paar 4K sets aan: sommige met de mogelijkheid om te draaien, sommige met een vrijwel onbestaande bezel, en sommige waren modulair. De grootste technologiebeurs ter wereld gaat over het demonstreren van de nieuwste technologie en minder over het laten zien van de tv’s die de meeste mensen uiteindelijk een Samsung televisie kopen.

  1. We zullen meer te weten komen over de goedkopere 4K-reeksen die Samsung in de loop van het jaar zal uitbrengen en we zullen deze pagina updaten zodra we iets horen. Samsung is een begrip en de tv’s behoren tot de populairste ter wereld. Het brengt elk jaar nieuwe modellen uit, van de 4K 7 en 8 serie LCD TV’s tot de high-end QLED sets. Nieuwe TV’s betekenen nieuwe technologie en functies. In deze gids leggen we de belangrijkste verschillen tussen alle tv’s van Samsung uit en gaan we in detail in op de technologie die deze televisies aanmaakt.
  2. Er komen tal van functies op Samsung’s QLED- en LCD-tv’s, waaronder de ambient mode, onzichtbare verbindingen en een nieuwe achtergrondverlichting. AI upscaling Alle tv’s kunnen inhoud upscalen om het een hogere resolutie met scherpere lijnen te laten lijken, maar in 2018 debuteerde Samsung met iets nieuws om de upscaling te verbeteren. AI upscaling analyseert elk object op het scherm en verwijst terug naar een enorme database van referentiebeelden om de onscherpte te verminderen en de helderheid van wat er wordt weergegeven te vergroten.

Welke televisies van Samsung zijn de afgelopen jaren gretig in aftrek genomen

Oorspronkelijk was dit gereserveerd voor 8K sets, maar nu kunnen alle Samsung’s QLED’s dit doen. Op een 8K TV brengt AI upscaling de SD-, HD- en 4K-beelden dicht bij de native 8K-content. Zonder deze technologie zouden 8K-TV’s volledig irrelevant zijn, aangezien er geen 8K-content beschikbaar is via streaming, uitzending of op schijf. We hebben de resultaten gezien en de scherpte is verbluffend. Aangezien het nu ook in het 4K bereik zit, zouden de 2019 sets de beste manier kunnen zijn om naar SD en HD beelden te kijken, die beide nog steeds een groot deel uitmaken van de TV die beschikbaar is via Freeview.