Hoe werkt handelen in crypto?

Wanneer u besluit om te leren handelen in cryptocurrencies, is het essentieel om te onthouden dat u uw vaardigheden vanaf de grond opbouwt.

Most successful traders are not the ones that know everything, but those that have mastered the basics and know how to use them in order to create a profitable trading strategy.

Daarom zijn hier de basisvaardigheden die u moet beheersen om winstgevende transacties te kunnen maken.

1. Inzicht in de economische factoren

Om beter te begrijpen wat de prijzen van cryptocurrency drijft, moeten we eerst wat basiscryptocurrency-economie leren.

Als u bekend bent met investeringsmarkten, kent u waarschijnlijk enkele van deze concepten. Anderen zijn echter uniek voor de chainlink markten voor cryptocurrency.

De basisfactoren die de prijsbewegingen van een cryptocurrency beïnvloeden, zijn de volgende:

Vraag en aanbod

Nut

Marktsentiment

Mining Moeilijkheid

 

1.1. Vraag en aanbod

Vraag en aanbod spelen een grote rol als het gaat om prijsactie.

Historisch gezien heeft Bitcoin een hogere vraag dan de meeste cryptocurrencies vanwege zijn reputatie. Met een totale voorraad van 21 miljoen munten is het aantal beschikbare munten zeer beperkt.

Deze lage aanbod niveaus, in combinatie met de overweldigende vraag van 2017, geholpen Bitcoin cash te bereiken zijn nieuwe all-time high op $ 19.750.

 

1.2. Nut

Utility staat voor het nut van een cryptocurrency. Munten of tokens met bewezen nut worden vaak als waardevoller beschouwd, waardoor hun vraag toeneemt.

Ethereum is een geweldig voorbeeld. Het biedt een platform waar mensen gedecentraliseerde applicaties kunnen bouwen, net zoals een ‘app store’ maar draait op blockchain-technologie.

Dit hulpprogramma van Ethereum heeft als katalysator gediend voor de algemene acceptatie van cryptocurrencies, waardoor het de op één na meest waardevolle cryptocurrency is.