Hoe kunt u zich voorbereiden op uw theorie-examen?

Autorijden is een van de meest ontmoedigende taken die een jongvolwassene kan uitvoeren, maar met voldoende oefening kan het de wereld van mogelijkheden die met autorijden gepaard gaan, ontsluiten. Nieuwe banen, roadtrips en avonturen zijn allemaal te vinden als je de luxe van een auto hebt. Voordat u zelfs maar kunt overwegen om uw praktische rijexamen af te leggen, moet u eerst uw theorie doorstaan. Als je rijlessen hebt in York of Hull bij Elite Driving School, zou je meer dan bereid moeten zijn om uit te blinken in je test. Een theorie-test is de eerste grote sprong naar een rijbewijs, dus volg onze top 5 tips die we voor je hebben om succes op de weg te behalen. Oefen online. Je kunt nagaan wanneer heeft een voetganger voorrrang.

Let op alle gevarentekens

Een theorietoets is opgebouwd uit een aantal meerkeuzevragen over een periode van vijftig minuten. Wanneer u klaar bent met het meerkeuzegedeelte van de test, komt u aan de kant van de gevarenperceptie. Dit bestaat uit een reeks videoclips die een aantal verschillende rijrisico’s bevatten, omdat deze allemaal kunnen gebeuren tijdens uw rijervaringen.

Om er zeker van te zijn dat u voorbereid bent, kunt u een aantal websites bezoeken waar u het scannen van wegen en trottoirs kunt oefenen, zodat u mogelijke gevaren kunt identificeren die u mogelijk plotseling moet doorbreken om een ongeluk te voorkomen.

Je kunt een aantal theorie auto boeken kopen om te oefenen voor je test en het goede nieuws is dat er een boek is gemaakt door de DSA (Driving Standards Agency), het Theory Test Handbook. Dit boek is van vitaal belang voor elke nieuwe leerling en zit boordevol nuttige tips en oefenvragen.

Blijf oefenen

Als het gaat om het leren van een nieuw onderwerp, is er geen beter alternatief dan de uren steken die nodig zijn om alles te leren wat er met het onderwerp te maken heeft. De testvragen zijn allemaal willekeurig, dus het is belangrijk om te onthouden dat je het onderwerp goed onder de knie moet krijgen om een van de vragen in het Theory Test Handbook te beantwoorden, iets dat ongeveer 1000 vragen bevat!

De geslaagde richtlijnen van de theorie-test zijn minimaal 44 van de 75 op de Hazard Perception-test en 43 van de 50 op het meerkeuzegedeelte van de test.

 

Boeken, boeken en meer boeken!

Omdat je rijlessen door het Hull-gebied zult krijgen met onze ongelooflijk ervaren instructeurs, moet je goede gewoonten opdoen om verder te gaan met je rijexamen. Helaas kunnen deze niet allemaal worden overgedragen naar uw theorie-examen.